Slagerij Gelderblom Koekman

Slagerij Gelderblom Koekman

'QUALITY MEAT'

​​​​​​​Slagerij Gelderblom kiest voor het beste rund-, varkens-, lamsvlees en kip. Wilt u meer weten over het eerste keus vlees dat uw slagerij biedt? Vraag uw slager dan om informatie. Hij vertelt u er graag meer over.


Varkensvlees

Wij willen ons graag onderscheiden met ons vlees. Om uit te blinken, kopen wij eerste klas varkensvlees, wat dagelijks uitgezocht wordt met de hoogste kwalificaties. Het belangrijkste is dat het supervers, stevig en erg smaakvol is.

Een gedeelte van ons varkensvlees komt uit de Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV). De keten bestaat uit een vast samenwerkingsverband tussen 100% Nederlandse varkenshouderijen, slachterijen en slagerijen, die met elkaar garant staan voor topkwaliteit en gegarandeerd veilig vlees. Elk stuk vlees dat uit de keten komt, wordt streng gecontroleerd en gecertificeerd en is moeiteloos te traceren van boer tot aan verkoop. Het KDV innoveert voortdurend voor een betere zorg, voeding en welzijn van het dier en voor milieu en omgeving. Deze projecten worden gestimuleerd door o.a. Wageningen University, het Landbouw Economisch Instituut, de Dierenbescherming en Stichting Natuur en Milieu. Koop je jouw varkensvlees bij slagerij Koekman, dan kun je ervan op aan dat het dier een fijn leven had. Dit proef je ook, want stressvrije varkens smaken aanmerkelijk beter.

Livar

Sinds het Livarvarken in 1999 door vijf Limburgse varkensboeren is bedacht heeft het varken altijd in het teken gestaan van een onderscheidende smaak en vleeskwaliteit en een vorm van dierhouderij die rekening houdt met het natuurlijke gedrag en leefomgeving van het varken dat zich uit in maximaal dierenwelzijn.

Smaak als beloning voor goede zorg

Het vlees van het Livarvarken heeft een onderscheidende, uitmuntende smaak en vleeskwaliteit. Livar staat in het teken van een vorm van dierhouderij die zich uit in maximaal dierenwelzijn. De combinatie van granen, bijzondere rassen en het scharrelen in een weelde van ruimte maakt Livarvlees tot een uniek product. Livarvlees is ambachtelijk, eerlijk en lekker!

Geselecteerd Livar specialist

Wij behoren tot een klein en streng geselecteerd gezelschap van vakmensen dat 'geselecteerd Livar specialist' is. En daar zijn we trots op! Livarvlees is niet overal verkrijgbaar. Om een breed assortiment van het bijzondere varkensvlees te mogen aanbieden dienen specialisten voldoende kennis te hebben van het Livar varken, haar leefwijze en haar rijke historie. Bovendien moet de specialist alles weten van het op ambachtelijke wijze verwerken van het vlees tot kwalitatieve en mooie producten. 

Waarom Livar?

De dieren worden grootgebracht op kleinschalige boerderijen met andere rassen, ander voer, gelukkige varkens en gelukkige boeren.
Het Livarvarken wordt met liefde gehoed en verzorgd in samenwerking met de monniken op Abdij Lilbosch in Echt.
Het Livarvlees onderscheidt zich qua smaak sterk van andere soorten varkensvlees. Het vlees is rijper en doorregen met vet, dé smaakdrager van vlees. Het vlees heeft bij bereiding nauwelijks gewichtsverlies.

Dierenwelzijn

Het welzijn van de dieren is voor Livar heel belangrijk. Uiteraard omdat het goed is voor het dier, maar ook omdat dit de vleeskwaliteit ten goede komt.
Livar is een kleinschalig en ambachtelijk bedrijf. De varkens worden gehouden op kleinschalige boerderijen verspreid door Limburg. Het is ook niet voor niets dat de Dierenbescherming Livar waardeert met het predicaat 3 sterren Beter Leven!

Ontdek de wereld van Livar

Om over de juiste kennis te kunnen beschikken zijn wij onder andere op bezoek geweest bij Abdij Lilbosch in Echt. In de kloostertuinen van deze abdij scharrelen een deel van de Livarvarkens waar ze met veel liefde worden verzorgd. Daarnaast hebben wij een uitgebreid programma gevolgd, om uiteindelijk het felbegeerde predicaat 'geselecteerd Livar specialist' te mogen dragen. Vraag naar ons Livar assortiment en proef het verschil. Bezoek ook www.livar.nl voor meer informatie.‘QUALITY’ RUNDVLEES

Een goed en smaakvol stuk vlees begint niet in de pan, maar al op de boerderij waar de dieren opgroeien. Alleen het vlees van de beste koeien, die een goed leven hebben gehad, komen voor ons in aanmerking om te laten slachten. Omdat we precies weten waar onze koeien vandaan komen, kunnen we garanderen dat we de allerhoogste kwaliteit aan u leveren.


BLACK ANGUS BEEF

Black Angus is één van de bekendste rassen van het rundvlees in Schotland, bekend om zijn uitzonderlijke malsheid en sappige, zilte smaak. Dit Highland ras met zijn kenmerkende lange zwarte haren en hoorns is vooral bekend om zijn marmering en sappigheid. Black Angus is het snelst groeiende ras van runderen op de Britse eilanden, die de groeiende vraag van consumenten naar kwaliteitsrundvlees met de garantie en de zekerheid van kwaliteit weerspiegelt.

Vlees met karakter!

Het Black Angus Beef is een ware culinaire delicatesse vanwege zijn hoge graad van gemarmerdheid, die uw smaakpapillen verrast met een ongekende sappigheid. Door het vlees van deze prachtige runderen lopen minuscule kleine vetadertjes die zorgen voor de kenmerkende smaak en malsheid.

in ons assortiment

 

Rib-eye

Black Angus burgers


Kwaliteit en welzijn

Kwaliteit, veiligheid, traditionele veeteelt, gezondheid en het dierenwelzijn zijn belangrijke elementen die gelden op deze gekwalificeerde boerderijen, waar de Black Angus vandaan komt. Het is niet voor niets dat gerenommeerde restaurants kiezen voor dit vlees. Voor dit uitmuntende vlees hoeft u dus vanaf nu niet meer naar het restaurant. Overtuig uzelf van dit uitzonderlijke stukje rundvlees. Wij hebben onder andere Black Angus steaks, rib-eye steak en kogelbiefstuk en stoofvlees.

Interne link


Wellfoort Kip

Liefhebbers van heerlijke kipgerechten zijn bij ons aan het goede adres. Wij vinden dat een hoge kwaliteit kip vanzelfsprekend moet zijn voor een slagerij. Daarom komt onze kip van Wellfoort: een verzameling boerderijen die zich sterk maken voor een natuurlijke en duurzame kip.


Wist u overigens dat er veel verschil van smaak bestaat in kippenvlees?

Wat bepaalt de kwaliteit van een stukje kippenvlees exact? Dit soort vragen zijn voor ons en Wellfoort farms heel belangrijk. We beginnen met een verzameling boerderijen waar de kippen verblijven. Zij krijgen al van jongs af aan speciaal voer om goed aan te sterken. Dit zorgt ervoor dat de kippen vitaal zijn. De voeding is trouwens ook gemaakt van 100% natuurlijke granen en bonen. Hierdoor heeft de kip uiteindelijk een lage CO2-footprint.

Naast het ruime verblijf op de boerderij en het natuurlijke eten, blijft het toevoegen van antibiotica bij Wellfoort achterwege. Veel kippenvlees zit tegenwoordig namelijk stampvol met antibiotica. Dit is nergens voor nodig als de kippen een gezond leven op de boerderij krijgen. Bij Wellfoort krijgen ze dat zeker.

Maar wat betekent dit precies voor uw gerecht? Het kippenvlees van Wellfoort onderscheidt zich direct op uw bord door middel van een mooie lichte kleur en een malse structuur. Dit vlees is boterzacht en zeer gemakkelijk te bereiden. De afwezigheid van antibiotica zorgt ook voor een stukje kippenvlees dat niet alleen lekker, maar ook gezond is. Kip zoals het hoort!Afbeelding

Lamsvlees

Wij zijn uw specialist waar u vers Hollands lamsvlees kunt kopen. Hollands lamsvlees/zuiglam is te herkennen aan de subtiele smaak, de malse structuur en de licht ziltige uitgesproken smaak. Vlees van het Hollands lam is perfect geschikt om te bakken, braden, stoven of grillen. Wij geven u het juiste advies.
Door de specifieke smaak van dit lamsvlees heeft dit smaakvolle vlees weinig kruiden nodig. Wij adviseren altijd groene kruiden te gebruiken die de heerlijke smaak niet weghalen, denk aan bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, oregano en basilicum.

Wij snijden deze topkwaliteit lammeren zelf uit, wat resulteert in het volgende assortiment.

Lamskoteletten • Lamsracks • Lamsbout

Om zeker te zijn van uw bestelling, kunt u het ons altijd laten weten, wij houden het dan altijd apart voor u.

Heel lam kopen?

Van ons eerste klas Hollandse lamsvlees maken wij, ook naar uw wens, met het beste rendement porties om te bewaren in de vriezer of koelkast. U krijgt hierbij de kwaliteit die u van ons gewend bent. Een heel lam weeg circa 20 kg.

Geportioneerd; verpakt voor in de vriezer
Geportioneerd; verpakt op schaaltjes en geseald
Geportioneerd; vacuüm verpakt


Kalfsvlees

Wij verkopen uitsluitend vers Hollands kalfsvlees. De kalveren worden door ons vakkundig uitgesneden. Pure ambacht en gegarandeerd vers! Wij kunnen een totaalassortiment kalfsvlees leveren.

Osso buco • Kalfsoesters • Kalfsrollade • Kalfsschnitzel • Kalfsbrochette • Kalfslever

Het kalfsvlees is naar wens naturel, gekruid of gemarineerd verkrijgbaar. Heeft u vragen over de bereiding van kalfsvlees, stel ze gerust. Wij adviseren u graag.